Hoe pas ik themamatten toe in mijn les?
19 november 2020
Kinderen (en wij!) leren het beste als dit spelenderwijs gebeurt. Programmeren tijdens de lessen is dus altijd een goed idee! Hoe je met onze bots en themamatten je les nóg leuker maakt? Lees mee.
Leren programmeren tijdens de les
Zie jij programmeren in de klas als iets extra’s? Dán ken je onze themamatten nog niet. Deze combineer je met jouw biologie- of taalles, zonder dat het extra tijd of gedoe kost. Leer jouw leerlingen bijvoorbeeld hoe het menselijk lichaam in elkaar zit of welke groentes er allemaal te vinden zijn in een groentetuin. Voor vrijwel elke les hebben wij een geschikte themamat.
Hoe werkt het?
Onze matten bestaan uit vakjes van 15x15 centimeter, elk vakje staat gelijk aan 1 stap van de Bee-Bot. Zo heb je bijvoorbeeld de ABC mat met alle letters van het alfabet. Door de Bee-Bot juist te programmeren, laat je jouw leerlingen woorden spellen. Óf combineer de rekenles met een cijfermat en laat de leerlingen spelenderwijs sommen oplossen. Ook aan topografie is gedacht met onze wereldmat. En voor de echte kleintjes hebben we de Vormen en Kleuren mat.
Maak jouw eigen les
Voor wie zelf creatieve ideeën heeft voor de invulling van een les hebben we de Transparante Pocketmat. Deze mat heeft doorzichtige vakjes van 15x15 centimeter die gevuld kunnen worden met eigen kaartjes. Zijn jullie bijvoorbeeld bezig met klokkijken? Of met het thema verkeer? De Transparante mat biedt oneindig veel mogelijkheden! Voor veel thema’s hebben wij al kant en klare spellen liggen voor in de Transparante Pocketmat. Benieuwd naar het Dierendagspel, Moederdagspel of Prinjesdagspel? Neem dan eens een kijkje bij onze gratis downloads.
Van jong tot oud
Door de diversiteit van de lesmatten én de mogelijkheid om je eigen les te maken, zijn de matten geschikt vanaf groep 3 tot en met groep 8. Combineer de matten met een Bee-Bot of Blue-Bot en jouw les is compleet.
Kom naar onze webinar
Op zoek naar meer concrete lesideeën met de Blue-Bot, Bee-Bot en onze lesmatten? Meld je dan hier aan voor onze webinar van 18 maart. Hier laten we zien hoe je de Bee-Bot en Blue-Bot gemakkelijk inzet tijdens vakken zoals topografie, taal, rekenen of biologie, zonder dat het extra tijd kost!